+420 604 628 269,   info@trxblansko.cz

Následuje: Dnes žádné plánované lekce

Články

Zpět na články
  • Vložil Radka Jelínková

FOAM ROLLING, ZNÁTE TOTO VÝBORNÉ RELAXAČNÍ CVIČENÍ?

Ještě před pár lety bychom na masážní válec (foam roller) v posilovně nenarazili. Dnes se tato metoda automasáže rychle rozšířuje a stává se velice populární. 

S touto pomůckou můžeme pracovat na své flexibilitě, stabilizaci i mobilitě pohybu a díky tomu můžeme zlepšit sportovní výkony. Foam rolling zvyšuje průtok krve a má také vliv na elasticitu kůže. Tato technika je velice účinná v boji s bolestí, a tak “rollování“ může pomoci s odstraněním bolestí svalů zad, nohou a dalších svalových partií.

JAK FOAM ROLLING NA NAŠE TĚLO PŮSOBÍ?
Všechny svaly na našem těle jsou propojeny a chráněny fasciemi, které si můžete představit jako ochrané obaly, svalů, orgánů a kostí. Ať už sportujeme rekreačně párkrát týdně, jsme profesionální sportovci, nebo jsme měli nějaký úraz, naše fascie a svaly jsou zatěžovány. Proto je velmi důležité jim věnovat péči a pomoci jim např. masáží na FOAM ROLLERU.
Tím, že na sval a jeho fascie vyvíjíme tlak pomocí rolleru, zvyšujeme propriocepci, napomáháme cirkulaci nové okysličené krve a tím zlepšujeme jejich funkci i schopnost regenerace.

HLAVNÍ VÝHODY FOAM ROLLINGU:
1. odstraňuje bolest
2. zlepšuje flexibilitu
3. zvětšuje rozsah pohybu při cvičení
4. urychluje regeneraci


Foam roller je pomůcka, kterou můžete používat jak v předtréninkové fázi k přípravě na zátěž, tak jako pomocníka pro odstartování regeneračních procesů po skončení tréninku. Pěnový válec je také pomůckou, která vám po těžkém dnu (myšleno nejen po tréninku) pomůže k uvolnění a psychické pohodě. 

Zajímá vás FOAM ROLLING? Rádi vám to při tréninku názorně ukážeme a zodpovíme vaše dotazy. Kontaktujte nás.

 

Autor. Václav Tofl